flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для виборців.

13 жовтня 2014, 09:40

 До уваги громадян-відвідувачів суду!

У відповідності до Указу Президента України за № 690/2014 від 27 серпня 2014 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної ради України та призначення позачергових виборів» з 28 серпня 2014 року розпочався виборчий процес, пов’язаний з позачерговими виборами народних депутатів України, які відбудуться 26 жовтня 2014 року.

Одночасно з позачерговими виборами народних депутатів України на 26 жовтня 2014 року  призначено позачергові вибори сільських, селищних та міських голів у населених пунктах, визначених у Постановах Верховної Ради України №№ 1336-УІІ -1501-УІІ, прийнятими у 2014 році.

Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці. Виборець може бути включений до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці. Однак, може трапитися так, що прізвище виборця випадково (через адміністративну або технічну помилку) відсутнє в списку виборців. Такі помилки мають бути виправлені, порушені виборчі права – захищені і саме в цьому полягає завдання суду. Тому кожен виборець має право звернутися до суду з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення до списку себе особисто або інших осіб, у порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Адміністративний позов про уточнення списку виборців може бути поданий до суду в порядку і в строки, встановлені вищевказаним Кодексом. Відповідно до ч. 2 ст. 173 КАС України адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд за місцезнаходженням відповідної комісії.

Позовна заява про уточнення списку виборців подається до суду без сплати судового збору.

Позовна заява може бути подана не пізніше, як за два дні до голосування. Таким чином, останнім днем подачі адміністративного позову щодо уточнення списку виборців є п'ятниця, 24 жовтня 2014 року.

Отже, закон дозволяє щодо уточнення списку виборців звернутися до суду.

Однак Вам як виборцям простіше і легше звертатися безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців. Зробити це Ви можете вже сьогодні.

Щоб не залишатися осторонь від виборів та мати змогу використати своє, гарантоване Конституцією України, право на вільне волевиявлення, Вам необхідно лише перевірити наявність Вашого імені у списках виборців. Тим самим Ви зробите свій внесок у належне проведення виборів.

 

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися за тел. 2-40-07 (канцелярія суду).

 

 

 

Керівництво Очаківського міськрайонного суду