flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДОВІ ПОВІСТКИ ТА ПОВІДОМЛЕННЯ УЧАСНИКИ ПРОЦЕСІВ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ У МЕСЕНДЖЕРИ

02 лютого 2023, 11:57

 

СУДОВІ ПОВІСТКИ ТА ПОВІДОМЛЕННЯ УЧАСНИКИ ПРОЦЕСІВ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ У МЕСЕНДЖЕРИ: ДСА УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИЛА ПОРЯДОК 

 

Наказом ДСА України від 23 січня 2023 року № 28 затверджено Порядок надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, який розроблено відповідно до ч. 1 ст. 135 Кримінального процесуального кодексу України, ч. 13 ст. 128 Цивільного процесуального кодексу України, ч. 6 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України, ч. 1 ст. 129 Кодексу адміністративного судочинства України, ч. 5 ст. 153 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Даним Порядком передбачено, що надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі здійснюється шляхом направлення в месенджері за допомогою програмного додатку або SMS-повідомлення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Форма заяви надається учаснику судового процесу в суді або самостійно завантажується ним з офіційної сторінки суду, розміщеної на офіційному Веб-порталі судової влади України та підписується кваліфікованим електронним підписом учасника судового процесу та подається до суду.

Заява не задовольняється за умови встановлення факту наявності в учасника судового процесу зареєстрованої офіційної електронної адреси, оскільки на цю адресу автоматично надсилатимуться усі судові повістки, повідомлення і виклики.

У разі подальшого розгляду судової справи судом апеляційної чи касаційної інстанцій, судовий виклик надсилається цими судами на зазначений у заяві номер мобільного телефону учасника.

У випадку зміни номеру мобільного телефону учасника судового процесу, або за наявності інших обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню ним судових викликів, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду відповідну інформацію.

  

За повідомленням прес-служби суду.