flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протидія домашньому насильству і пробаційні програми. В Очаківському міськрайонному суді проведено круглий стіл.

11 грудня 2023, 11:25

Відповідно до пункту 4 частини 3 статті 76 КК України, у разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд може додатково покласти на засудженого обов’язки, зокрема, виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області спільно з Миколаївським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях  проведено круглий стіл з обговорення проблемних питань застосування  положень статті 76 КК України.

Так, учасники обговорили види пробаційних програм, затверджених Міністерством юстиції України, серед яких «Зміна прокримінального мислення», «Попередження вживання психоактивних речовин», «Подолання агресивної поведінки», «Формування життєвих навичок» та «Подолання домашнього насильства».

В ході обговорення представниками органу пробації повідомлено про наявність у Миколаївському РС №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях куратора з пробаційних програм «Подолання домашнього насильства».

Учасники також обговорили питання, що виникають під час складання досудової доповіді, зокрема, порядку її надання до суду, здійснення оцінки ризиків відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та питання виконання вироків суду.

За повідомленням прес-служби суду