flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про надходженя до суду кримінального провадження, що має суспільний інтерес.

30 червня 2022, 11:36

 

На розгляді суду перебуває кримінальне провадження щодо особи, яка обвинувачується у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану

 

28 червня 2022 року до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області з Очаківського відділу Миколаївської окружної прокуратури надійшов обвинувальний акт відносно громадянина Ч., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 КК України.

Так, згідно з формулюванням обвинувачення громадянин України Ч., використовуючи власний мобільний телефон, здійснив фотографування військового корабля та з використанням застосунку «Viber» у особистому листуванні надіслав його фотозображення, що давало можливість ідентифікації корабля на місцевості.

Підготовче судове засідання у даній справі призначено на 21 липня 2022 року.

 

За повідомленням прес-служби суду.