flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто справу, що має суспільний інтерес

21 липня 2022, 10:40

 Судом ухвалено вирок за злочин про поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану

 

21 липня 2022 року Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області ухвалено вирок у кримінальному провадженні відносно 52-річного громадянина Ч. за фактом поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Відповідно до вироку суду обвинувачений Ч., використовуючи власний мобільний телефон, здійснив фотографування військового корабля та з використанням застосунку «Viber» у особистому листуванні надіслав його фотозображення, що давало можливість ідентифікації корабля на місцевості.

Обвинувачений беззастережно визнав свою вину в інкримінованому йому діянні, а тому судом було затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим Ч. та прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ Миколаївської обласної прокуратури.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами було добровільним, тобто не було наслідком застосування насильства, примусу, погроз, або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Так, за вироком суду громадянина Ч. було визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років. На підставі ст. 75 КК України Ч. звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на один рік з покладенням обов’язків: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи, а також  не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

 Вирок законної сили не набрав. 

За повідомленням прес-служби суду.