flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок за злочин про виправдування збройної агресії РФ проти України

26 серпня 2024, 14:37

24 липня 2024 року Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області розглянуто справу  та ухвалено вирок у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій направлених на виправдування збройної агресії  рф проти України, розпочатої у 2014 році,  визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовування, глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію проти України, а також у вчинення умисних дій, направлених на здійснення закликів з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Обвинувальний акт надійшов до суду разом з угодою про визнання винуватості, укладена між прокурором та обвинуваченим К.

Судом встановлено, що умови даної угоди не суперечать вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України, відповідають інтересам суспільства та не порушують прав, свобод, чи інтересів сторін або інших осіб, не є очевидною можливість невиконання обвинуваченим взятих на себе зобов'язань за угодою, фактичні підстави для визнання винуватості наявні та правова кваліфікація кримінальних правопорушень визначена правильно - за ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України

При призначенні обвинуваченому покарання суд врахував те, що обвинувачений К раніше не судимий, його вік, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів, як обставини, що пом’якшують покарання, та відсутність обставин, що його обтяжують.

За результатами судового розгляду судом затверджено угоду та призначено узгоджені сторонами вид і міру покарання.

 

Вирок  набрав законної сили.

 

                                                                                           За повідомленням прес-служби суду