flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Домашнє насильство привело до кримінальної відповідальності

18 березня 2020, 12:57

Протягом 2018 – 2020 років громадянин Я.  неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за статтею 173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства» відносно своєї дружини.

Постановою суду від 30 січня 2018 року громадянина Я. було визнано винним у вчиненні правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 173-2 КУпАП і накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту строком сім діб.

Довідково: громадянин Я.,  14 грудня 2017 року  о 03:00 год. за місцем свого проживання по вул. Зінченка Олексія, буд. 25 вчинив фізичне насильство по відношенню до своєї дружини, а саме умисно наніс їй один удар лівою рукою по обличчю.

Постановою суду від 16 серпня 2019 року громадянина Я. було визнано винним у вчиненні правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 173-2 КУпАП і накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 170 (ста сімдесяти) гривень.

Довідково: громадянин Я. 23 липня 2019 року о 22 год., знаходячись за адресою: Миколаївська область, м. Очаків, вул. Лоцманська, буд. 41, висловлювався нецензурною лайкою на адресу своєї колишньої дружини у присутності дітей, чим вчинив психологічне насильство в сім’ї.

Постановою суду від 05 лютого 2020 року громадянина Я. Визнано виним у вчиненні правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 173-2 КУпАП і накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 (трьохсот сорока) гривень.

Довідково: громадянин Я., будучи протягом року притягнутим до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, 29 листопада 2019 року о 02 год. 00 хв., перебуваючи за адресою: Миколаївська область, м. Очаків, вул. О. Зінченко, буд. 25, вчинив домашнє насильство відносно своєї колишньої дружини, а саме умисні дії психологічного характеру – висловлювався на адресу останньої нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою, внаслідок чого могла бути завдана шкода її психологічному здоров’ю.

 

                Однак притягнення до адміністративної відповідальності не дало позитивних результатів, громадянин Я. на шлях виправлення не став.

               

                Суддею Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області було розглянуте кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Я. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України «Умисне легке тілесне ушкодження».

                Суть обвинувачення: громадянин Я. 18 липня 2019 року приблизно о 16 год., перебуваючи за адресою: Миколаївська область, м. Очаків, вул. Зінченка Олексія, буд. 25, під час раптово виниклого конфлікту зі своєю колишньою дружиною громадянкою Я. на підґрунті ревнощів, маючи умисел на спричинення їй тілесних ушкоджень, наніс два удари кулаком правої руки в область обличчя останньої та один удар штахетою у сідничну область зліва. Внаслідок цього потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді множинних гематом обличчя та лівої сідничної області, що за класифікацією ступеню тяжкості відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Вироком Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області громадянина Я. визнано винним у пред’явленому йому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, та призначене йому покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

 

Застосовано відносно громадянина Я. обмежувальний захід, передбачений п. 1 ч. 1 ст. 91-1 КК України та покладено на нього наступний обов’язок:

-              заборонено перебувати в місці спільного проживання з особою, яка постраждала від домашнього насильства, громадянкою Я., строком на три місяці.

 

Контроль за поведінкою громадянина Я. в частині застосування обмежувального заходу, покладено на орган пробації за місцем проживання засудженого.

  

За повідомленням прес-служби суду